Τάσος Τσατάλης

Με την «τρέλα» του Καρέρα, μπορεί να κερδίσει και κανέναν νεαρό η ΑΕΚ

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο sportfm.gr με αφορμή την απόφαση του Ιταλού τεχνικού να βάλει ...με συνοπτικές διαδικασίες στην ομάδα, τον νεαρό Μαχαίρα

* Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός για το ντεμπούτο του Μαχαίρα στην Νέα Σμύρνη. Κρατάω πως μπήκε κι έπαιξε κανονικά, με ψυχολογία δηλαδή όχι «νεοφώτιστου» κι έκανε κάποια σωστά πράγματα με την μπάλα στα πόδια.

* Έχει σημασία, γιατί δεν μπήκε πρώτη φορά σε ένα ματς που η ΑΕΚ το είχε καθαρίσει, όπως μπαίνουν αρκετές φορές νεαροί ποδοσφαιριστές για να κάνουν ντεμπούτο.

*Η ΑΕΚ έχανε και ο Καρέρα τον έβαλε για να βοηθήσει να αλλάξει το σε βάρος της σκορ.

* Δεν είναι τυχαίο επίσης πως ο Ιταλός τεχνικός στον «εξάψαλμο» της Δευτέρας, αναφέρθηκε ειδικά στον Μαχαίρα, ως παράδειγμα προς τους άλλους παίκτες.

*Κάτι δείχνει αυτό. Και την ικανοποίηση για την εμφάνιση του νεαρού παίκτη, αλλά και το γεγονός πως κάτι ιδιαίτερο υπάρχει στο μυαλό του Καρέρα σε σχέση με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

* Αιφνιδιάστηκαν οι πάντες με την απόφαση του να τον πάρει στην αποστολή για τον Πανιώνιο. Ο ποδοσφαιριστής που συμπτωματικά από τον Πανιώνιο ήρθε στην ΑΕΚ πρόπερσι, δεν ήταν μέσα ε αυτούς που από την δεύτερη ομάδα, έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο μέλη
της πρώτης.

* Όπως δηλαδή ο Μπότος ή ο Σαρδέλης

* Για πρώτη φορά ο Καρέρα τον είδε να αγωνίζεται σε ένα εσωτερικό φιλικό την Πέμπτη! Κι από εκεί ορμώμενος τον πήρε με συνοπτικές διαδικασίες στην πρώτη ομάδα και τον έβαλε και να παίξει.

* Το παιδί το είδα προσωπικά πρώτη φορά να αγωνίζεται σε ένα ματς Κ19 ΆΕΚ – Άρη πέρσι στο Γαλάτσι. Έκανε κάτι «υδραυλικά» κι εντυπωσιάστηκα. Τον έχω αναφέρει πολλές φορές από τότε σε κουβέντες μου με φίλους που παρακολουθούν κι εκείνοι από πολύ κοντά
την ομάδα.

* Αυτό που έλεγα πάντα ήταν πως αν αυτό το παιδί γυρίσει τον διακόπτη στην ένταση στο παιχνίδι του και πιεστεί να ακολουθήσει καλύτερα τον ρυθμό της ομάδας που αγωνίζεται, ίσως έχει λαμπρό μέλλον. Σίγουρα θεωρούσα πως ήταν από τις περιπτώσεις που το γρηγορότερο δυνατό έπρεπε να μπουν σε ρυθμούς πρώτης ομάδας από πλευράς προπόνησης. Αν είναι να βγει κάτι από την περίπτωση του. Που το λέω ξανά, από τεχνικά χαρακτηριστικά ...της μιλάει.

* Θα δούμε. Αλλά το θέμα μου εδώ δεν είναι τόσο ο Μαχαίρας συγκεκριμένα, που μπορεί να βγει, μπορεί και να μη βγει. Στο χέρι του είναι.

* Το θέμα μου είναι η προσέγγιση του Καρέρα. Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο προσωπικό του κριτήριο ο τεχνικός της ΑΕΚ. Και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να κάνει πέρα κάθε δεύτερη σκέψη αυτοπροστασίας και να προχωρήσει σε αυτό που πιστεύει.

* Τον είδε Πέμπτη, Κυριακή μπήκε μέσα. Ενώ η ΑΕΚ ήταν σε φάση προσπάθειας να γυρίσει ένα ματς που είχε γίνει πολύ δύσκολο.

* Κάποιοι θα πουν πως η προσέγγιση αυτή έχει και ρίσκο για τον ποδοσφαιριστή.

*Εγώ λέω πως οι ποδοσφαιριστές, οι νεαροί ποδοσφαιριστές για τους οποίους μιλάμε συγκεκριμένα εδώ, γι΄αυτό προσπαθούν. Για να έχουν μια ευκαιρία να παίξουν. Και ψάχνουν αυτόν που θα τους την δώσει.

* Ειδικά δε στην ΑΕΚ, που έχει μια προσέγγιση αρτηριοσκληρωτική σχεδόν, στην διαχείριση παικτών από τις Ακαδημίες, με κάθε ρίσκο που ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει, ένας άνθρωπος με το σκεπτικό του Καρέρα πιστεύω χρειαζόταν. Μπας και βγει και κανένας άλλος, εκτός του Γαλανόπουλου, με τον οποίο ...έχει κολλήσει η βελόνα από το 2016, όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές μέσα από την ίδια την ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x